След като вчера стана ясно, че начална учителка от Пазарджик ще

...
След като вчера стана ясно, че начална учителка от Пазарджик ще
Коментари Харесай

Родители подкрепиха учителката, накарала цял клас да плюе върху ученик

 След като през вчерашния ден стана ясно, че начална учителка от Пазарджик ще бъде проверявана от прокуратурата поради противен случай в учебно заведение " Проф. Иван Батаклиев “.,

За да накаже собствен възпитаник, Верка Маратилова е принудила всички деца от класа - един по един в колона, да заплюят съученика си, до момента в който той е бил изправен пред дъската. Случаят провокира бурна реакция в обществените мрежи, както и измежду родителите на учениците. Пред камерата на Нова тв тази заран застана и бабата на наплютото момче Цеца Медарова, за което стана ясно, че към този момент е преместено в друго учебно заведение.

" Не можех да допускам, че това нещо се случва. Не знам кой е крив и кой прав, само че това е неприемливо... Със сигурност са се плювали децата. Не споделям, че нашето дете не е отговорно, само че това да караш други деца да санкционират това дете... що за наставление?! Така ли би трябвало да се прави?! ", реагира тя и добави, че ще си търсят правата в съда.

В същото време родителите на останалите възпитаници са на противоположното мнение. В момента те даже вършат подписка в нейна отбрана, както и отворено писмо, което скоро ще разпространят.

" Това дете е тормозело другите деца редовно. В съответния ден е закъсняло за учебно заведение, без принадлежности за учене, по-късно се е сбило с друго дете, а най-после и това. Да, това не е метода на образование, само че очевидно се е случило в миг на уязвимост. Всички бъркаме. Трябва да има и амнистия. Правим подписка и отворено писмо в нейна отбрана. Децата одобриха доста прочувствено отношението към учителката си ", съобщи майката на един от останалите възпитаници.

Учителката Верка Мартилова, за която стана ясно, че преди две години е била номинирана два пъти за преподавател на годината, към този момент отхвърля коментар по проблема. Дала е своите устни и писмени пояснения пред шефа Даниела Кемчева. И към този момент има наложено предизвестие за уволняване. Директорката на учебното заведение разкри пред камерата на bTV, че е наказала Верка Мартилова с последно предизвестие за изпъждане. 

Според нея това е нетипично държание за преподавателката, описвайки я като извънредно спокоен и балансиран човек. Директорката твърди, че госпожа Маратилова е трябвало да се извини на особено свикана от нея родителска среща, само че това по този начин и не се случило.

" Детето сега е в друго учебно заведение. Нямаме единодушието на родителите да разясняваме ", разкри още психологът в пазарджишкото школо. Родители се събраха в двора на учебното заведение за изразят поддръжката си към преподавателката.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР